Компаније из Шимановаца у акцијама ДДК

390

Црвени крст Пећинци је, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, у петак, организовао још једну ванредну акцију добровољног давања крви у шимановачкој индустријској зони. На позив пећиначког ЦК да се организују ванредне акције добровољног давања, јер су резерве крви на минимуму, после фирме „Аку“ и „Пинк студија“, своју друштвену одговорност показале су и фирме “Техногама” д.о.о. и „Chemical Agrosava“ такође из Шимановаца.

Како нам је рекла Гордана Коњевић, секретар пећиначког ЦК, одзив давалаца је био одличан. У компанији Техногама од 12 давалаца који су дошли на акцију крв је успешно дало 9 давалаца, а 3 је одбијено из медицинских разлога, док је у фирми „Chemical Agrosava“ од 32 пријављених крв успешно дало 29 давалаца, а 3 давалаца су одбијена из медицинских разлога.

“Оно што је значајно је да су у обе фирме директори били међу првим даваоцима што је сигурно добар пример за све остале запослене. Црвени крст Пећинци се захваљује на сарадњи фирмама које су учествовале у акцији, јер су показале да поред ове тешке ситуације са вирусом Covid-19 у којој се сви налазимо, хуманост и племенитост нису заборављене врлине. Када некоме помогнемо и ми се осећамо лепо и испуњено” – рекла је Коњевић, и додала да су обе акције одржане уз поштовање свих епидемиолошких мера.

pećinci.org