Укидање листе чекања

1166

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је данас у пратњи свог заменика Зорана Војкића и председника шимановачког Савета Месне заједнице Александра Мандића градилиште у Шимановцима на којем ниче нови објекат Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” у Шимановцима.

По речима председника Синише Ђокића када наредне године вртић буде пуштен у рад у пећиначкој општини више неће бити листе чекања.

“Нови вртић решава проблем не само запосленим родитељима из Шимановаца, већ и бројним родитељима из осталих насеља наше општине који су запослени у шимановачкој радној зони. Листа чекања за упис у вртић у општини Пећинци постоји још само у објекту у Шимановцима, а са завршетком ове инвестиције у потпуности ћемо укинути листе чекања и сва деца са територије наше општине биће уписана у вртић. Пећиначка локална самоуправа доста улаже у образовање и то ће нам бити један од приоритета и у наредном периоду. Практично је завршена комплетна реконструкција основне школе у Карловчићу вредна 90 милиона динара и већ 1. септембра ученици ове школе наставу ће похађати у сасвим новом објекту. Увелико је у току комплетна реконструкција основне школе у Купинову вредна 230 милиона динара, а следећи велики пројекат је реконструкција основне и старог дела објекта средње школе у Пећинцима” – истакао је Ђокић.

Приликом обиласка градилишта председник Ђокић је подсетио да је Општина Пећинци позната по мерама бриге о деци и младима, да свака породица са новорођенчетом добија једнократну новчану накнаду у износу од 40 хиљада динара, сваки вуковац добија накнаду од 15 хиљада динара а ђаци генерације по 30 хиљада динара, да најуспешније ученике и спортисте Општина награђује већ 7 година бесплатним летовањем, као и да сви одлични ученици имају бесплатан улаз на пећиначке базене, а за оне најмлађе који још неумеју да пливају обезбеђена је бесплатна школа пливања. Све су то мере, рекао је Ђокић од којих Општина Пећинци не одустаје ни у наредном периоду.

“Приоритети пећиначке локалне самоуправе и у наредном периоду биће управо унапређење услова у школству, али и здравству. Поред тога, наставићемо да радимо и на развоју инфраструктуре. Тренутно највећи пројекат који је у току је гасификација целе општине. Овај пројекат вредан је чак 6,1 милион евра. Такође, у току је изградња нове водоводне мреже у Огару и ми ту нећемо стати, јер желимо да грађанима свих 15 насеља наше општине обезбедимо квалитетне услове за живот. Наставићемо да радимо на унапређењу привредног амбијента и услова за долазак нових инвеститора, јер привлачењем инвестиција и отварањем нових радних места стварамо услове за бољи живот наших грађана” – нагласио је председник Ђокић.

Нови објекат вртића у Шимановцима простираће се на 1700 квадратних метара, а средства за реализацију ове инвестиције у износу од 220 милиона динара обезбедила је Покрајинска влада. Председник шимановачког Савета Александар Мандић рекао је да је досадашњи вртић веома неуслован и да је био привремено решење скоро 30 година.

“Коначно смо дочекали да се ради један услован објекат, приземни, да деци буде лако доступно да изађу у двориште и време проведу на отвореном. Сада је јако тешко самим васпитачима да спусте децу и да бораве у парку на свежем ваздуху, али и родитељима када долазе са децом, поготово са малом децом” – рекао је Мандић.

pecinci.org