И предшколци допринели Митровданском вашару

711

У Шимановцима се јесењи вашар на Митровдан, 8. новембра, одржава од краја 18. века, а ове године су свој допринос дали и полазници Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ из шимановачког подручног одељења, који су уз подршку својих родитеља и васпитача, али и Месне заједнице Шимановци и Удружења жена „Шимановчанке“, у дворишту вртића организовали свој продајни вашар на којем су били изложени јесењи плодови, колачи спремљени по традиционалним рецептима и зимница.

Вашару су присуствовали и Заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић и председник Савета Месне заједнице Шимановци Александар Мандић, који је оценио да је вашар био успешан и да су уживали и деца и одрасли.

„Било је велико задовољство бити део данашњег догађаја. Сви су се потрудили да дочарају атмосферу правог вашара и мислим да су успели у томе. Поред производа које су деца припремила уз помоћ родитеља и васпитача, УЖ „Шимановчанке“ је донирало зимницу коју су деца продавала, а од прихода оствареног продајом биће купљен прибор за вртић“ – рекао је Мандић.

Специјално за ову прилику, у дворишту шимановачког вртића био је постављен и јесењи аранжман, који су заједничким снагама припремили МЗ Шимановци и УЖ „Шимановчанке“, а у којем су уживали најмлађи учесници вашара, али и они старији, којима је ово била прилика да евоцирају успомене на време када су купе кукурузовине и бале сламе употпуњавале јесењу слику сваког дворишта.

pecinci.org