Концерти Ирине и Лидије

0
906

Због пандемије корона вируса, шесто по реду „Пећиначко културно лето“ које организује Културни центар под покровитељством општине Пећинци ове године биће реализовано онлајн тако да ће се планирани програми емитовати путем званичног ЈуТјуб канала пећиначког Културног центра.

По речима директора Културног центра Јована Деврње, у оквиру шестог „Пећиначког културног лета“ крајем августа биће снимљено три концерта на отвореном без публике, који ће бити емитовани до краја лета током прва три викенда у септембру.

„Претходних недеља смо помно пратили епидемиолошку ситуацију и с тим у вези имали смо неколико опција одржавања највеће културне манифестације у нашој средини. Због ситуације са којом се суочавамо, смањили смо обим планираног програма и одлучили да програме снимимо, а да их потом до краја лета емитујемо путем нашег ЈуТјуб канала. Иако је првобитно била жеља да ове године обухватимо сва села и учинимо културу доступну сваком мештанину наше општине, ове године ћемо то учинити онлајн” – рекао је Деврња и додао да ће публика о тачном времену емитовања концерата бити благовремено обавештена.

Ове године, најмлађи ће бити у прилици да уживају у композицијама из анимираних филмова Волта Дизнија које ће извести млада вокална солисткиња, позоришна и гласовна глумица Ирина Арсенијевић из Шимановаца уз пратњу Квартета „Маестре“ из Сремске Митровице, док ће се поводом јубилеја 500 година од смрти Мајке Ангелине, одржати концерт духовне и етно музике у оквиру којег ће се представити апсолвенткиња Факултета музичке уметности у Београду на одсеку за дириговање Бојана Радивојевић из Брестача уз пратњу Недељка Анђелића и Тамаре Топаловић.

Љубитељи рок звука биће у прилици да прате концерт Ex – YU рок музике на којем ће наступити Лидија Домазет из Шимановаца, која је завршила Музичку школу „Ватрослав Лисински“ у Загребу на одсеку за соло певање и клавир и учествовала у једном од најпознатијих музичких такмичења „Никад није касно“, а током концерта пратиће је “Логин бенд“ из Добановаца.

Поред тога, нису запостављени ни љубитељи позоришне уметности који ће бити у прилици да погледају комедију „Женска посла“ насталу у оквиру пројекта „Позориште на селу“ по текстовима Душка Радовића у режији Слободана Станковића у којој играју чланице Драмске секције пећиначког КЦ-а Мерима Радивојевић, Јелена Недељковић и Катарина Добрић.

pecinci.org