Обавештење за вртић

998

У складу са одлуком Владе Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци донео је одлуку да Предшколска установа „Влада Обрадовић Камени“ у понедељак, 11. маја, отвори своје објекте у Пећинцима и Шимановцима, који ће бити на располагању запосленим родитељима из свих 15 насеља пећиначке општине.

Пријављивање за боравак деце у вртићу је у току, а родитељи су у обавези да уз пријаву доставе и потврде од послодавца да послове морају да обављају у седишту или другим организационим и пословним јединицама послодавца, као и контакт послодавца. Потврде је неопходно доставити за оба родитеља, а приликом повратка детета у предшколску установу родитељи су у обавези да доставе и потврду од надлежног педијатра о здравственом стању детета, не старију од 7 дана.

Пријем и отпуст деце ће се обављати на улазу у објекте предшколске установе, а родитељи из безбедносних разлога неће улазити у објекте. Такође су у обавези да приликом довођења и одвођења детета носе маске и рукавице, као и да поштују све безбедносне мере које пропише предшколска установа, међу којима је и обавезно мерење температуре и деци и родитељима бесконтактним топломером, које ће вршити запослени у предшколској установи.

О свим даљим упутствима родитељи се могу информисати путем званичног сајта и фејсбук странице предшколске установе.

У оквиру саме установе спроводиће се све прописане мере на спречавању ширења инфекције корона вирусом, од заштитне опреме до свакодневне дезинфекције објеката.

Јавно комунално предузеће „Сава“ је, по налогу Штаба за ванредне ситуације општине Пећинци, након затварања због проглашења ванредног стања извршило комплетну дезинфекцију свих објеката предшколске установе, а пре почетка рада поново ће извршити комплетну дезинфекцију вртића у Пећинцима и Шимановцима.

pecinci.org