Нове одлуке

826

 

У општини Пећинци ублажене рестриктивне мере

У складу са одлуком Народне скупштине Републике Србије о укидању ванредног стања у Србији, Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци је на данашњој седници донео низ одлука којима се ублажавају раније прописане мере на спречавању ширења корона вируса.

Радно време Општинске управе, јавних предузећа и установа од данас је поново од 7.30 до 15.30 часова. И даље су на снази све мере заштите од ширења инфекције, тако да су приватне посете у Општинској управи и даље забрањене а странке су у обавези да приликом доласка у просторије Управе, као и јавних предузећа и установа носе заштитне маске и рукавице. Такође, како би била испоштована прописана мера социјалне дистанце, странке ће у јавним службама бити примане појединачно.

Одлуком Штаба све продавнице, угоститељски објекти, салони и теретане од данас раде по устаљеном радном времену од пре увођења ванредног стања уз обавезно поштовање свих прописаних мера заштите од ширења инфекције. И месне пијаце од данас раде по устаљеном радном времену уз свакодневну дезинфекцију пијачног простора и тезги пре почетка и по завршетку рада пијаце.

Јавно комунално предузеће “Сава” и месне заједнице ће по налогу Штаба за ванредне ситуације наставити са дезинфекцијом простора око јавних објеката, посебно око зграде Дома здравља, као и са дезинфекцијом јавних површина око продавница, амбуланти, пошта, дечјих игралишта и аутобуских стајалишта у свих 15 насеља пећиначке општине.

У свим насељима и даље ће бити постављени резервоари са дезинфекционим средством натријум хипохлорит из којих ће грађани моћи да се снабдевају овим дезинфекционим средством, а резервоаре ће као и до сада редовно допуњавати екипе Јавног комуналног предузећа “Водовод и канализација”.

Јавно комунално предузеће “Сава” вршиће и даље дезинфекцију јавних површина и капела на гробљима пре и након организовања сахране, а број присутних на сахранама је ограничен на 20 лица.

Кол центар општине Пећинци за помоћ најстаријим суграђанима наставиће са радом и након укидања ванредног стања све до окончања пандемије, а волонтери ће у кол центру дежурати од 7.30 до 15.30 часова.

И након укидања ванредног стања на снази остаје забрана јавног окупљања и организовања културних, туристичких и спортских манифестација, вашара и сеоских слава.

pecinci.org