12 нових станова у Шимановцима

1351

У оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Републици Србији, Потпројекат 9, данас је у Општини Пећинци одржан састанак поводом изградње станова за избегла лица којем су присуствовали представници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Београд (ЈУП) и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, заменик председника Општине Пећинци Зоран Војкић и начелница Општинске управе Драгана Крстић са сарадницима, као и представник компаније која се бави извођењем радова.

Како нам је рекао заменик Војкић тема састанка је била изградња нових 12 стамбених јединица за избегла лица из Босне и Херцеговине и Хрватске која имају пребивалиште на територији општине Пећинци.

“Општина Пећинци је доста урадила на решавању стамбеног питања избеглих и интерно расељених лица која живе на нашој територији, што у великој мери доприноси интеграцији избегличких породица у локалну заједницу. У сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије већ је у току изградња једне стамбене зграде са 15 стамбених јединица у Шимановцима, а нова стамбена зграда је још један корак ка потпуном стамбеном збрињавању свих избегличких породица у општини Пећинци. За оба пројекта Општина Пећинци је обезбедила грађевинско земљиште, прикључке на комуналну инфраструктуру – паркинге, прикључак за гас, струју, воду и канализацију, као и партерно уређење простора око објекта” – рекао је Војкић

Пројекат стамбеног збрињавања од изузетне је важности како за општину Пећинци тако и за Републику Србију, а по речима Јелене Томић, менаџера за односе са јавношћу Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, средином новембра расписује се јавна набавка за избор извођача радова на изградњи вишепородичних стамбених објеката у Шимановцима.

“Данашњи састанак је информативног карактера у вези изградње 12 стамбених јединица у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања а циљ Регионалног програма је уствари збрињавање свих најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије” – изјавила је Томић.

Почетак изградње нових 12 станова у Шимановцима за избегличке породице са територије пећиначке општине планирано је за пролеће наредне године.

pecinci.org