Награда Теодори Ивановић (видео)

1118

Општина Пећинци је ових дана уручила новчане награде ученицима генерације и носиоцима Вукове дипломе све три основне и средње техничке школе за школску 2019/2020. годину. Ученици генерације су награђени са по 30.000, а носиоци Вукове дипломе са по 15.000 динара.

Награде су добитницима уручене на кућне адресе, а председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је награду Теодори Ивановић из Шимановаца, ученику генерације у шимановачкој основној школи „Душан Јерковић Уча“.

Он је том приликом изјавио да општина Пећинци већ годинама награђује најуспешније ученике.

„Циљ нам је, с једне стране, да покажемо да се рад исплати, а с друге стране, да награђене ученике представимо другој деци и да њих подстакнемо на што већи рад, и да уложе додатни труд у стицање новог знања, јер знање нам никад, нико у животу не може узети“ – изјавио је председник Ђокић.

Теодора Ивановић је и врхунска спортисткиња, која већ сада може да се похвали успешном кошаркашком каријером у Црвеној звезди и у јуниорској репрезентацији Србије, о чему сведоче и бројна одличја, међу којима су и плакете за најбољу спортисткињу ученицу основне школе Спортског савеза „Развој спортова“, које је освајала три године узастопно – 2017, 2018. и 2019. године.

Како нам је рекла, за усклађивање школских и спортских обавеза, потребно је много рада и одрицања, а награда коју је добила од Општине пре свега јој значи као потврда њеног досадашњег рада.

„То да је неко приметио мој рад и да ме је неко запазио стварно ми је јако драго“ – каже Теодора

Ове године пећиначка локална самоуправа наградила је укупно 20 ученика – пет ђака генерације и 15 вуковаца. Поред ове мере, Општина Пећинци ученике који постижу најбоље резултате у учењу и у школском спорту награђује бесплатним летовањем, ученикекоји постижу запажене успехе на школским такмичењима бесплатном екскурзијом, а за све ученике који школску годину заврше са одличним успехом улаз на пећиначке базене је бесплатан током целе купалишне сезоне.

pecinci.org