West Balkans Machinery

1269

Компанију „West Balkans Machinery“ доо у Шимановцима, која већ 20 година успешно послује у нашој земљи, недавно је посетио председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, а са радом и плановима компаније упознали су га власник Слободан Сретеновић и генерелани менаџер Радивоје Јевтић.

Компанија WBM је званични дистрибутер за продају и сервис светских брендова: „MTU“, „Hitachi“, „Atlas Copco“ – грађевинарство, „Carrier Transicold“, „Donaldson“, „SOR“, „Berco“, а располаже најсавременијом технологијом и алатима за пружање комплетне и врхунске услуге за генерални ремонт и сервис мотора и грађевинске опреме.

У северном делу индустријске зоне у Шимановцима, уз аутопут Е70, на 4600 квадрата налази се савремени објекат „West Balkans Machinery“, а како нам је рекао власник компаније Слободан Сретеновић, поред канцеларијског простора, део хале обухвата и сервисни простор где се раде ремонти дизел мотора до 2500 коњских снага, као и простор за сервисирање „Carrier“ уређаја.

„Сваки програм који дистрибуирамо ми и сервисирамо, што је важно за наше купце. Последњих година продаја је у успону. Радимо са више компанија, различите програме и за сада смо задовољни како функционишемо, а задовољни су и наши партнери, што је веома битно. За Шимановце нас је определила локација и мислим да смо донели добру одлуку те 2014. године, како што се тиче саме локације, тако и сарадње са општинским руководством. Такође, изузетно нам је важно да имамо и задовољне раднике, тако да предност у запошљавању у нашој компанији увек имају радници који су са територије општине Пећинци, који могу брзо да стигну на посао, али и брзо да стигну до својих породица“ – рекао је Сретеновић, и додао да тренутно имају 62 запослена, као и да се нада да ће се тај број повећати.

Током обиласка компаније WBM, председник Трбовић упознао се са програмима и радом компаније, а како нам је рекао посебно му је драго да једна компанија као што је WBM, иза које је двадесетогодишње искуство и која из године у годину бележи раст, води рачуна о својим радницима.

„Нама као локалној самоуправи пуно значи да се свака фирма која послује у нашој општини осећа као код куће и да на нашу општину гледа као на свој дом, али најважније нам је да те компаније воде рачуна о својим радницима и да запошљавају људе из наше општине. Као што компанија WBM жели да има задовољне раднике, тако и ми желимо да имамо задовоље грађане наше општине, који ће остати у својим местима и ту градити породице“ – рекао је Трбовић.

Извор: pecinci.org