Васкрс у Шимановцима 2022. године

898

Данас смо радосни сви. Данас је празник над празницима, Васкрсење Христово. Од раног јутра у Шимановчани су се почели окупљати верници у свом храму Преноса моштију светог оца Николаја. Сви заједно имали смо и те како разлога да се окупимо и радујемо а да заборавимо све што се издешавало у последње две године. Скупили смо се да прославимо празник над празницима Васкрсење Христово и да се радујемо Васкрсењу. „Ако Христос не Васкрсне узалуд је вера наша и узалуд надање наше“ писали су свети апостоли. Празник Васкрсења потврђује да ништа није узалуд.

Велики број деце и одраслих парохијана шимановачких попунио је свети храм. Света Литургија је почела у 09,00 сати, па су верници са својим парохом протојерејем-ставрофором Жељком Кретићем, благодарили Господу  што нас све удостоји да дочекамо празник Васкрсење. Као и ранијих година, освећена су и подељена свима у храму офарбана Васкршња јаја. Тако су и жене из удружења жена „Шимановчанке“ и ове године припремиле и поделиле поклоне за све малишане који су се нашли у светом храму а како рекоше припремиле су 200 пакетића.

Припремиле су „Шимановчанке“ и ове године јаја за дечију туцанијаду која траје већ неколико године. Деца за такмичење подељена у четири групе; деца до три године, деца од три до седам година, деца од 1-4 разреда и деца од 5-8 разреда. У свакој категорији за прва три места припремљене су награде.

У најмлађој групи,они до три године; треће место је припало Богдану Ивковићу, други је Димитрије Крстовић док је прво место припало Тајани Стојановић.

У групи деце од три до седам година; трећа је Миа Штрбац, друго место припало је Милици Павловић а прво место припало је Марку Нешићу.

У групи школске деце од првог до четвртог разреда; трећа је Николина Васић, други Павле Грујић а прво место ове године припало је Милану Нешићу.

У најстаријој групи, деце од петог до осмог разреда; треће место је заузела Викторија Ранисав, други је Милош Катанић, док је титулу најбољег понела Елена Ђурић.

А како је то све изгледало овог лепог и радосног дана можете ведети на фотографијама са дешавања у Шимановцима, које су дело мајстора фотографије Слободана Чавића – Лава а које ће вам још више дочарати лепоту прослављања Васкрсења Христовог.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ