Ускоро почињу радови на изградњи вртића у Шимановцима

661

Изузетно значајан пројекат за општину Пећинци, изградња модерног објекта вртића у Шимановцима, у улици Мандић сокак преко пута Основне школе „Душан Јерковић Уча“, ускоро треба да почне са реализацијом. Наиме, јуче је завршен тендер за извођача радова који би, према речима директора Јавног комуналног предузећа „Путеви општине Пећинци“ Мирослава Петровића, ускоро требало да крене са изградњом прве фазе објекта.

„Тендер је завршен, а фирма Интер проспект доо из Београда изабрана је за извођача радова ове капиталне инвестиције за нашу општину, чија укупна вредност износи око 120 милиона, а само прва фаза око 66 милиона динара. Након сагласности финансијера да се извођач уведе у посао, радови на изградњи одмах започињу. У првој фази, на око 1200 квадрата биће изграђен модеран вртић, за децу узраста од 6 до 36 месеци, чиме ће се обезбедити смештај за око осамдесеторо деце. Даља изградња ишла би по фазама и у складу са тренутним потребама вртића. Рок за завршетак радова је 240 дана, тако да очекујемо да се за мање од годину дана први шимановачки малишани уселе у нове просторије прилагођене њиховим потребама“ – рекао је Петровић.

Пројекат изградње нове зграде Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима, Општина Пећинци реализује заједно са Покрајинском владом и Управом за капитална улагања АП Војводине.

Извор пећинци.орг