Спортска награда

218

Све већи број најмлађих на спортским теренима, све већи број спортских клубова и појединаца, бројна спортска такмичења, резултат су несебичног ангажовања пећиначког Спортског савеза “Развој спортова”, а додела годишњих признања, један је од начина да се они највреднији и најуспешнији награде. Тим поводом, синоћ су у Спортској хали у Доњем Товарнику, у присуству представника свих 40 клубова чланова, представника локалне самоуправе и јавног живота општине Пећинци, уручене Годишње награде Спортског савеза „Развој спортова“ најуспешнијима у 2018. години.

На почетку официјелног дела вечери, у име организатора присутне је поздравио Синиша Ђокић председник Спортског савеза.

„За ових 6 година, Спортски савез је израстао у организацију, која окупља 2000 спортиста из наше општине, а са јасним циљем – да подстакнемо наше младе спортисте на још преданији рад и постизање још бољих резултата, јер они су пример пожртвованости и упорности који желимо да пренесемо на нове генерације. Наравно, овакав успон не би био могућ без подршке локалних институција, а пре свега, без подршке пећиначке локалне самоуправе, захваљујући којој смо у могућности да сваке године наградимо најбоље ученике летовањем, као и да у сарадњи са пећиначким Базенима организујемо бесплатну школу пливања за сву нашу децу, као и бесплатан улаз на Базене за одличне ученике“ – рекао је Ђокић и додао да без заједничког рада, међусобне подршке и разумевања ни Савез као организација, ни спортски колективи, ни појединци не би успели да постигну резултате на које сви можемо да будемо поносни.

Награде најбољим спортистима и спортским клубовима уручила је председница Скупштине општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом такође нагласила значај међусобне сарадње и подршке.

„Општина Пећинци се још 2012. године определила да пре свега улаже у развој аматерског, омладинског и школског спорта, јер се на тај начин добија најшира база младих људи окренутих спорту и здравом начину живота. Шест година касније сведоци смо да је ова стратегија била исправна, јер данас, како смо чули, Спортски савез „Развој спортова“ окупља око 2000 људи који се активно баве спортом, што је за општину од 20 хиљада становника заиста респектабилна цифра. Наравно, све то не би било могуће без једне тако јаке организације каква је Спортски савез „Развој спортова“, која је основна покретачка снага свих спортских активности у нашој општини, било да су у питању званична спортска такмичења у којима учествују наши клубови, било да је реч о школским такмичењима“ – истакла је Ковачевић Суботички.

У јуниорској конкуренцији титулу најбољег спортисте понео је кошаркаш Срем Баскета Милош Ђукић, а најуспшнија јуниорка за 2018. годину је одбојкашица „Младост 07“ Невена Иванић, док је титулу најбоље јуниорске екипе за протеклу годину понео ОК „Младост 07“. У категорији сениора, за најуспешнијег проглашен је Владан Нинић фудбалер Слободе сремсколигаша из Доњег Товарника, а за најбољу сениорку Љубица Штетић из пећиначког Фитнес клуба „Fit&Wellnes“ која је постигла запажене резултате у гиревој дисциплини. Најбоља сениорска екипа у 2018. години је ФК „Доњи Срем 2015“ из Пећинаца.

За најбољег тренера у протеклог години Спортски савез наградио је Живка Мисирачу тренера КК “Срем Баскет” из Пећинаца, док је титулу најбољег спортског радника понео фудбалер и тренер ФК “Шумар” из Огара Милан Радојчић.

Награде најуспешнијима у школском спорту уручила је начелница Општинске управе општине Пећинци Драгана Крстић. За најбољег спортисту проглашен је Никола Коцољевац ученик ОШ “Слободан Бајић Паја” из Пећинаца, а најуспешнија спортискиња за 2018. годину је Теодора Иванић ученица ОШ “Душан Јерковић Уча” из Шимановаца. Најбољи спортиста у категорији средњошколаца је Марко Митровић ученик СТШ “Миленко Веркић Неша”, најбоља спортисткиња је Вања Петковић, најбољи наставник физичког васпитања је Бојан Алексов, док је титулу школе која је у протеклој години била најсупешнија на спортским такмичењима понела пећиначка основна школа.

У име награђених присутнима се обратила Љубица Штетић, која је том приликом истакла значај подршке локалне самоуправе али и Спортског савеза малим клубовима и неафирмисаним спортовима у нашој општини.

“Желела бих пре свега да се захвалим Општини Пећинци и Спортском савезу на урученом признању, али и да истакнем колико смо сви заједно срећни што живимо у општини која толико брине и улаже у физичко, а самим тим и ментално здравље њених становника. Такође, хвала мојој породици, пријатељима и члановима клуба који су ми пружили безрезервну подршку без које ја не бих данас била овде” – рекла је Штетић. Поред награда најуспешнијим спортистима и спортским колективима Развој спортова традиционално награђује и установе најзаслужније за унапређење спорта у општини Пећинци. Специјалним плакетама за допринос развоју спорта награђени су Општина Пећинци, Полицијска станица Пећинци, Ловачко друштво “Доњи Товарник”, пећиначки Дом здравља “Др Драган Фундук” и сада већ бивша начелница Одељења за друштвене делатности општине Пећинци Снежана Гагић, а плакете је уручио председник Спортског савеза Синиша Ђокић.

Као и сваке године, Спортски савез је свим клубовима члановима, основним школама и предшколској установи на поклон доделио комплете спортске опреме и реквизита по избору, које су уручили Зоран Војкић заменик председника Општине Пећинци и Драгана Крстић начелница Општинске управе.

Свечаност јучерашње доделе Годишњих награда Спортског савеза увеличала је својим наступом и млада вокална салисткиња Теодора Радосављевић која је на почетку свечаности отпевала химну „Боже правде“, као и касније током програма две песме, док су чланови Фолклорног друштва “Извор Доњи Товарник” играма из Шумадије и Баната побрали овације у доњотоварничкој Спортској хали.

Извор: ssrs.rs