Шимановчанке припремиле преко 160 празничних пакетића

459

Чланице Удружења жена “Шимановчанке” посетиле су јуче Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту и обрадовале кориснике ове установе са пакетићима и воћем.

Како нам је рекла Душица Милошевић, председница овог удружења, сваке године се труде да одвоје време за децу и младе у Дневном боравку.

“Заиста нам је посебно драго када дођемо у Суботиште, јер је увек посебан догађај дружити се са младима који вам се тако обрадују, који вам памте имена и срдачно нуде своје гостопримство. Зато се увек трудимо, да након Божића дођемо и до корисника Дневног боравка, обрадујемо их и дружимо се са њима. И ове године, као и свих претходних, захваљујући великој помоћи Општине Пећинци и Месне заједнице Шимановци, уручиле смо овим младим људима 12 пакетића и велику корпу са воћем” – рекла нам је Милошевић.

Она додаје, да су чланице шимановачког удружења, сада већ традиционално, на Бадње вече поделиле у порти месног храма 150 посних пакетића за шимановачке малишане.

“Трудимо се да, поред свих обавеза које имамо, наш хуманиратни рад не заостане ни једног тренутка. Слободно могу да кажем да су бројне хуманитарне акције које већ годинама организујемо велики подстрек нашим суграђанима, па и понеким удруженима у нашој општини, што ми је посебно драго” – казала је Милошевић.

pecinci.org