Пораз ветерана

94

Дерби пролећног кола Треће лиге ветрерана УФК Београда, између прве две екипе: ПКБ – Хајдук, у потпуности је припао домаћину, који се у пуној мери реванширао за пораз у првом делу сезоне у Шимановцима (победа Хајдука 3:0).

Утакмицу је обележио четвороструки стрелац Немања Вучићевић. Домаћин је повео голом Вућићевича у 12. минуту. Без обзира на примљени гол, Хајдук је у том периоду утакмице имао више од игре. Пресудни моменат десио се у 39. минуту, када је судија Александар Аћимовић досудио пенал за домаћина (при резултату 1:0), али се чини да је претходила недозвољена позиција нападача ПКБ-а. Вучићевић је био сигуран реализатор пенала и резултат 2:0 је био и коначан за прво полувреме. Разигранији је био домаћин и у наставку утакмице: 3:0 Арсенич у 55 минуту, 4:0 Накијевски у 59. минуту, 5:0 Вучићевић у 68. минуту. Најлепши гол на утакмици постигли су гости из Шимановаца у 73. минуту: предиван и неодбрањив шут Глумчевима са око 30 метара, искоса био је неодбрањив за Лазића. У 84. минуту Вучићевић је повисио на 6:1, да би минут-два касније Честић смањио на 6:2, што је био коначан резултат.

Пораз Хајдука је без већих последица, с обзиром да прве две екипе стичу право да се од наредне јесени такмиче у Другој лиги, а та два места су изборили управо ПКБ и Хајдук. Питање је само и ствар престижа, са којих ће позиција ове екипе у виши ранг.

На игралишту у Падинској Скели пред око 100 гледалаца судио је Александар Аћимовић из Обреновца.

ПКБ: Лазић, Јовић, Љепоја, Панајотов, Бараћ, Каплановић, Вучићевић, Лазаревић, Живадиновић, Ристић, Хакијевски. Играли су још: Беговић, Танасковић, Ашћерић, Несторовић, Арсенић, Настески.

ХАЈДУК: Ђермановић, Медић, Васић, Гужвић, Глумчевић, Трајковић, Радосављевић. Безбрадица, Николић, Кнежевић, Честић. Играли су још: Радојчић и Игњатовић.