Песничко-сликарско вече „У срцу Срема“

71
У срцу Срема

Песничко-сликарско вече „У срцу Срема“ у петак, 20. октобра, по пети пут је у Дому културе у Шимановцима окупило завичајне ствараоце – песнике и сликаре којима је основна инспирација њихов завичај, Срем.

Шимановчани и њихови гости у публици уживали су у програму који су за њих припремили песници и писци Гордана Јовановић Шарић, Бошко Маринквић, Радивој Прокопљевић Прока, Брица Видовић, Горан Витић, Бранислав Ђинђиновић, Ђока Филиповић, Ђорђе Ћирковић, Жика Лекић и сликари Гордана Шарић, Татјана Марјановић, Благица Флипчевић и Саша Марић. Песме присутних песника говорили су, осим аутора, глумац Мића Дудић и ученици шимановачке школе.

Програм су обогатили најмлађи ствараоци из области музике и рецитатори – Михаило Шљукић, Дуња Радосављевић, Вук Денић, Исидора Милетић, Маша Ђорђевић, Анђела Денић, Валентина Ковачевић, Вук Пековић, Ксенија Шарић и чланице певачког друштва „Свитац“ из Деча. Посебан шарм овом културном догађају дао је водитељ Александар Ђорђевић.

Као и претходних година, манифестацију „У срцу Срема“ организовало је Удружење жена „Шимановчанке“ уз подршку општине Пећинци и Месне заједнице Шимановци. Председница удружења Душица Милошевић задовољна је одзивом уметника, а нарочито позитивним реакцијама публике.

„Сала је била пуна публике, што значи да наши суграђани имају потребу за културно-уметничким манифестацијама и да наш труд да организујемо овакав догађај није био узалудан. Настојаћемо да и убудуће организујемо што више културних догађаја, мада нећемо запоставити ни хуманитарни рад који ће увек бити у центру наших активности. Управо због тога, да бисмо показали да су хуманост и култура једнако важни за Удружење жена, и ово вече смо искористили да се укључимо у акцију КУД „Искон“ из Шимановаца за прикупљање помоћи за лечење Драгане Антић“ – рекла нам је Душица Милошевић.

Извор pecinci.org