Одржан први турнир у „Мини-фудбалу“

47
dav

У Спортској хали у Доњем Товарнику у суботу је одржан први турнир у „Мини-фудбалу 3+1“, у организацији Рукометног клуба „Доњи Срем“ и пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“. Једанаест екипа, дечака и девојчица виших разреда основних школа са територије пећиначке општине умеће у фудбалу показало је на два терена у две категорије – млађој (пети и шести разред) и старијој категорији (седми и осми разред), као и једна мешовита екипа девојчица од петог до осмог разреда.

Према речима Милице Ђурђевић наставника физичког и тренера у РК „Доњи Срем“, ученици из Пећинаца, Шимановаца, Обрежа и Доњег Товарника показали су завидну игру и фер плеј на терену.

„Тирнир у мини-фудбалу организовали смо заједно са Спортским савезом по угледу на турнир у Мини-рукомету. Задовољни смо одзивом деце и њиховим ентузијазмом, а надамо се да ће убудуће турнир окупити још више учесника“ – рекла је Ђурђевић.

У млађој категорији, прво место заузела је домаћа екипа из Доњег Товарника, друго место припало је екипи из Пећинаца, док је треће место освојила женска мешовита екипа. Домаћини су били најбољи и у старијој категорији, друго место припало је екипи из Шимановаца, док је трећа била екипа из Пећинаца.

Победничке екипе су награђене медаљама и мајицама, а екипе од четвртог до шестог места награђене су дипломама.