Нове мере

836

У циљу спречавања ширења инфекције корона вирусом на територији наше општине, Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци данас је потврдио мере које је донео републички Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, али и донео нове мере које су везане искључиво за територију општине Пећинци.

По речима команданта Штаба мр Жељка Трбовића, на територији целе Републике Србије, забрањена су окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи, као и да за време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од два метра, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

“Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од два метра, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично. У складу са мерама републичког Кризног штаба и тренутном епидемиолошком ситуацијом у нашој општини, општински Штаб је данас донео и три нове мере. Радно време угоститељских, трговинских, занатских и објеката привређивања игара на срећу ограничава се до 23.00 часа, док је у козметичким, фризерским и салонима лепоте, фитнес центрима и теретанама обавезно ношење заштитних маски и рукавица уз редовно проветравање и дезинфекцију простора. Ограничава се број људи на сахранама до 20, уз обавезну физичку дистанцу од 2 метра и поштовање свих прописаних мера заштите. Такође, на снази је и даље забрана организовања сеоских слава, вашара и свадби, прослава и манифестација на територији општине Пећинци, док се од сутра забрањује и организовање свих свечаности, спортских и забавних манифестација” – истакао је Трбовић, и додао да донете мере ступају на снагу од сутра 17. јула.

Трбовић је, такође, још једном упутио апел грађанима пећиначке општине да воде рачуна о себи и другима, да се придржавају основних мера заштите и препорука, јер, како је рекао, једино уколико будемо сви одговорни према себи и другима можемо заједно спречити ширење инфекције корона вирусом.

pecinci.iorg