Млади таленти се представили шимановачкој публици

661

У Завичајној кући у Шимановцима, 29. новембра, одржан је завршни концерт у оквиру пројекта „Заједно у ритму на селу – класична музика кроз балет“, подржан од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Општине Пећинци.

Поздрављајући присутне директор Културног центра Пећинци, изразио је велико задовољство што се овакав уметнички концепт по први пут организује управо у Шимановцима.

„Ово је прва од бројних оваквих вечери које планирамо да организујемо ван Пећинаца. Простор Завичајне куће је идеалан простор за промоцију младих талената и тим поводом захвалио бих се Месној заједници Шимановци на свесрдној помоћи при организацији“ -рекао је Деврња.

Током музичко-драмске вечери, шимановачкој публици су се представили ученици и наставници ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ и полазници Драмске секције Културног центра Пећинци, под менторством Слободана Станковића. Интересантан и разнолики програм подразумевао је извођење популарних класичних нумера, изведених на гитари и клавиру, затим соло песмама, као и рецитовање најлепших примера дечје поезије домаћих аутора.

Како нам је рекла Бранислава Трифуновић, координаторка пројекта, завршном концерту Културног центра претходило је седамнаест радионица одржаних у свим школама општине Пећинци, као и у музичкој школи, након чега су одржана и два концерта – у Пећинцима и у Руми.

“Драго ми је да већ четврту годину успешно реализујемо овај пројекат, што свакако сведочи о његовој одрживости. Сваке године се трудимо да обогатимо програм, проширимо границе и ван наше општине, што смо ове године и успели, концертом и радионицама у Руми, чиме радимо на јачању међуопштинских веза, али и знајачној размени искустава” – казала је Трифуновић.

Након концерта, директор Деврња поделио је поклоне у виду дидактичког материјала свим учесницима. Концерт је организован у сарадњи са Саветом месне заједнице Шимановци и ОШ “Душан Јерковић Уча” из Шимановаца

pecinci.org