Међу најбољима у Срему…

770

Спортска редакција сремскомитровачког недељника „Сремске новине“, наставила је традицију дугу шест деценија – изабрала је најбоље појединце (јуниоре и сениоре), екипе и тренере, који су својим резултатима обележили 2020. годину у сремском спорту.

Међу награђенима нашли су се и спортисти из наше општине – кошаркашица Теодора Ивановић, фудбалер Михаило Шљукић, фудбалер Зоран Јелача и фудбалски тренер Чеда Матић.

Кошаркашица Теодора Ивановић из Шимановаца однедавно је чланица Женског кошаркашког клуба Црвена звезда из Београда, али и кадетске репрезентације Србије. Пуну аформацију је стекла у КК „Срем Баскет“ из Пећинаца. Своју спортску свестраност је са великим успехом доказивала и на школским такмичењема у пећиначкој општини, али и шире, с обзиром да је до скоро била ученица ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца.

Међу десет најбољих младих спортиста – јуниора је и Михаило Шљукић, млади голман Слободе из Доњег Товарника, тренутно уступљен Фудбалском клубу Сремац из Деча. Захваљујући, између осталих и Михаилу Шљукићу, Сремац је при самом врху Међуопштинске лиге Срем – група Исток, са великим шансама да се од сезоне 2021/2022. такмичи у Сремској лиги.

У конкуренцији сениора, на листи десет најбољих спортиста је и Зоран Јелача, голман пећиначког сремсколигаша Доњег Срема 2015. Јелача је умногоме допринео да се екипа налази при врху у Сремској лиги и да је међу најозбиљнијим кандидатима за пласман у Војвођанску лигу – Југ.

Тренер Срема из Сремских Михаљеваца је Чеда Матић, познати фудбалски стручњак. Поред успешног рада са сениорима у својој екипи, Чеда Матић са великим успехом ради и на популаризацији фудбала међу најмлађима, не само у Сремским Михаљевцима, већ и у пећиначкој општини.

Међу најбољим сремским екипама, захваљујући пре свега одличним резултатима у Међуопштинској лиги Срем – група Исток, нашао се и ФК „Срем“ из Сремских Михаљеваца, који је на лидерској позицији у својој лиги.

Додела награда најбољим репрезентима сремског спорта биће организована чим епидемиолошка ситуација то буде дозволила.

pecinci.org