Конкурс: „Трагом душе“ – награђен Шимановчан

117
Крупа на Врбасу - Слободан Чавић

Велики фото конкурс „Трагом душе“ је одржан у Републици Српској. На такмичењу је међу мноштвом приспелих фотографија своје место у ТОП 10 заузела и једна фотографија нашег мештанина Слободана Чавића. О каквом конкурсу се ради можете прочитати у следећих пар редова које преносима са званичног сајта td.wikimedia.rs.ba

Природна и културна добра представљају важан дио сваког друштва и дио су колективне свијести сваког народа. У Републици Српској постоји више стотина споменика о којима се врло мало зна. Сачувајмо насљеђе од заборава!

Трагом душе је фото-конкурс који за циљ има популаризацију културних и природних добара Републике Српске и унапређење доступности ризнице културног и историјског насљеђа земље на интернету. Фотографије ће бити објављене под условима слободне Creative Commons лиценце. На тај начин се фотографије добара Републикe Српске придружују концепту отвореног и слободног знања и образовања.

У оквиру фото-конкурса Трагом душе 2018 прикупљено је 2160 фотографија природних и непокретних културно-историјских добара Републике Српске.

Жири се јавности посебно обратио у поводу проглашења побједничких фотографија овогодишњег фото-конкурса Трагом душе 2018.

Викимедијина заједница Републике Српске са великом пажњом одабрала је стручни жири који је састављен од еминентних стваралаца из области уметности, архитектуре, фотографије и сликарства:

  • Драган Проле (МФ АУФБиХ, ЕФИАП/п)
  • Милорад Кашћелан (ЕФИАП/б, МФ АУФБиХ)
  • Душан Миленковић (Мастер, Факултет примјењених умјетности у Београду – модул Фотографија)
  • Мишо Филиповац (Докторант на Факултету примјењене умјетности у Београду)
  • Милош Петковић (Магистар архитектуре)
  • Љубиша Маленица (ВМЗРС).

Слободанова фотографија

Остале награђене фотографије погледајте на овом линку

Крупа на Врбасу – Слободан Чавић