ИПБ – Индустријски парк Београд

560

У северном делу индустријске зоне у Шимановцима компанија ИПБ приводи крају градњу новог пословног објекта, четвртог за четири године, највећег до сада, који се простире на 15.700 квадратних метара. Градилиште је 22. новембра обишао председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, а домаћин му је био један од директора ИПБ-а Стеван Рогић.

Компанија ИПБ је основана 2007. године и у стопостотном је власништву словеначког акционарског друштва „Илана‟. Све своје пословне објекте гради за издавање у закуп на сопствених 180 хектара земљишта у Шимановцима, а по Рогићевим речима и овај објекат се гради за познатог закупца.

„Овај објекат треба да буде завршен до краја јануара наредне године, а већ смо започели градњу пете хале која треба да буде завршена до краја септембра или почетка августа 2019. године. У претходна три изграђена објекта већ увелико раде комапније ДМ, Бош и Бол пекиџинг, које су саме по себи одлична препорука будућим закупцима. ИПБ своје објекте гради по најмодернијим стандардима и ни за милиметар не одступамо од пројекта, а закупци могу да рачунају на нас као на поузданог партнера који увек испоштује договорен квалитет и рокове. Сопственим средствима смо исфинансирали План детаљне регулације за нашу индустријску зону, као и комплетну инфраструктуру, а тренутно градимо још једну саобраћајницу у дужини од 700 метара и нову трафостаницу. Укупна вредност инвестиције за ова два објекта у изградњи са заједничком инфраструктуром је око 11 милиона евра‟ – каже Рогић.

Након више од деценије сарадње, Стеван Рогић каже да су искуства са пећиначком локалном самоуправом позитивна.

„Са Општином Пећинци имамо јако лепу сарадњу и све тече онако како треба. Ми све радимо по прописима, а они то препознају и поштују и спремни су да нам изађу у сусрет кад затреба, тако да до сада немамо никаквих примедби‟ – изјавио је Рогић.

Председник Трбовић је такође нагласио одличну сарадњу са комапнијом ИПБ, која је, како је рекао, специфична по томе што самостално развија грађевинско земљиште у власништву компаније.

„Реч је о успешној конпанији са којом имамо дугогодишњу сарадњу, која ће се по свему што смо овде видели наставити и у годинама које су пред нама. Четири изграђена пословна објекта у последње четири године је заиста респектабилан резултат. Надам се да ће наставити да граде овим темпом, а наша администрација ће дати све од себе да тај темпо испрати‟ – изјавио је први човек пећиначке општине.

Извор: pecinci.org