Јубилеј Карате клуба „Срем Шимановци“

428

Без претераног публицитета, по мало „у сенци“ других клубова, у Шимановцима две деценије егзистира Карате клуб Срем Шимановци. Како се развијао клуб, тако је „у спортском смислу“ стасавао и Урош Рељић (27): у почетку, 2002. годцине, био је један од најмлађих чланова, а сада је тренер.

– Најпре смо тренирали као секција београдског клуба „011“ – каже Урош Рељић – Међе оснивачима су били, у карате свету познати, Саша Рељић и Димитрије Весковић. Захваљујући огромном таленту младих чланова, добром раду и фанатичној преданости тренера, врло брзо су стизали и запажени резултати на такмичењима од међуклубског, до међународног ранга у Словачкој, Мађарској, Грчкој… Тренирали смо у почетку, у школској сали, потом у приватним просторијама, сали земљорадничке задруге… Сада радимо у Дому културе.

По традицији, чланови КК Срем Шимановци су врло млади.

– Тренутно имамо двадесетак чланова – наставља тренер Рељић – Најмлађи чланови имају 4, а најискуснији 18 година. Трудимо се да се полазници, најпре, правилно развијају и привикавају на заједнички рад. Резултати дођу касније „као огледало“ рада.

srbijasport.net