Још једна потврда квалитета нашег фотографа

594

Слободан Чавић, фотограф из Шимановаца, добио је позив из Литваније да у граду Дусету, у Даилес галерији одржи самосталну изложбу. Изложба ће бити одржана од 23.септембра до 20. октобра, а Чавић ће се у Литванији представити са 50 радова на тему Фотографије из реалног живота.

Чавић каже да је од стране колега из Литваније запажен као најактивнији фотограф из Србије у 2022. години, са бројним међународним признањима и високим међународним звањима.

„Током 2022. године наступио сам на 200 домаћих и међународних изложби, на којима сам освојио преко 200 медаља и преко 300 похвала. Тако су ме запазиле колеге из Литваније и уследио је позив од кустоса и директора галерије, на који сам се са задовољством одазвао. Посебна ми је част што у Литванију идем и као представник Фото савеза Србије и што ћу на неки начин бити амбасадор српске фотографије, али и то што ћу кроз своје фотографије имати прилику да литванској публици представим нашу пећиначку општину и моје Шимановце“ – рекао нам је Чавић и додао да се нада да ће његова изложба бити почетак сарадње фотографа из Литваније и Србије и да ће литвански фотографи имати прилику да се представе у нашој земљи, као и домаћи фотографи у Литванији.

Чавић ће у време изложбе боравити у Литванији, где ће и лично имати прилику да публици представи своје радове.

Pecinci.org