Још четворо заражених

878
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци саопштио је да је у последња два дана на територији пећиначке општине потврђено још четири случаја инфекције вирусом COVID-19.

У циљу спречавања даљег ширења корона вируса на територији општине, Штаб је донео одлуку о забрани организовања прославе сеоских слава, вашара и свадби на територији општине.

На снази је и даље обавеза коришћења заштитних маски у јавном превозу, а Штаб апелује на грађане да користе заштитне маске у свим затвореним просторима, да се придржавају прописане физичке дистанце, као и да редовно дезинфикују руке прањем, седамдесетопроцентним медицинским алкохолом или натријум-хипохлоритом.

У згради Општинске управе општине Пећинци обавезно је ношење заштитних маски и редовна дезинфекција руку на улазу, као и мерење температуре, а Општинска управа странке прима искључиво у шалтер сали Општинског услужног центра.

По налогу Штаба ЈКП „Водовод и канализација“ редовно допуњава резервоаре са натријум-хипохлоритом у свих 15 насеља пећиначке општине, из којих се грађани могу бесплатно снабдевати дезинфекционим средством за сопствене потребе, а ЈКП „Сава“ и даље врши свакодневну дезинфекцију простора око зграде Општине, као и простора око пећиначког Дома здравља „Др Драган Фундук“.

Све јавне установе су и даље обавези да спроводе свакодневну дезинфекцију простора око својих објеката, а месне заједнице су у обавези да дезинфикују просторе око пошта, амбуланти и продавница у насељима.

pecinci.org