11 новозаражених

1285

Како је данас саопштио Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци, на територији општине потврђено је још 11 случајева инфекције вирусом COVID-19, тако да тренутно на територији општине има 16 потврђених случајева инфекције. Са десет лица код којих је потврђен корона вирус током априла и маја ове године, и која су се сва успешно опоравила, од почетка пандемије на територији пећиначке општине зебележено је укупно 26 случајева заразе, а није забележен ниједан смртни случај.

У циљу сузбијања ширења заразе Штаб је донео одлуку да је у згради Општинске управе општине Пећинци обавезно ношење заштитних маски и редовна дезинфекција руку на улазу у зграду, а грађанима је препоручено да заштитне маске користе у свим затвореним просторима, да се придржавају прописане физичке дистанце, као и да редовно дезинфикују руке прањем, седамдесетопроцентним медицинским алкохолом или натријум-хипохлоритом. На снази је и даље обавеза коришћења заштитних маски у јавном превозу.

ЈКП „Водовод и канализација“ редовно допуњава резервоаре са натријум-хипохлоритом у свих 15 насеља пећиначке општине, из којих се грађани могу бесплатно снабдевати дезинфекционим средством за сопствене потребе.

По налогу Штаба за ванредне ситуације општине Пећинци ЈКП „Сава“ и даље врши свакодневну дезинфекцију простора око зграде Општине, као и простора око пећиначког Дома здравља „Др Драган Фундук“.

Све јавне установе су и даље обавези да спроводе свакодневну дезинфекцију простора око својих објеката, а месне заједнице су у обавези да дезинфикују просторе око пошта, амбуланти и продавница у насељима.

pecinci.org