Још 155 милиона за вртић у Шимановцима

421

Међу 22 локалне самоуправе из Војводине којима је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио уговоре о финансирању и суфинансирању инфраструктурних пројеката, била је и општина Пећинци, којој је додељено 154,8 милиона динара за наставак изградње Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима.

Уговор је у име Општине Пећинци потписао председник мр Жељко Трбовић, који је том приликом нагласио да је реч о веома значајном пројекту, који не би могао да буде реализован без подршке Покрајинске владе.

„Овај капитални пројекат започели смо у октобру прошле године, а захваљујући средствима која је издвојила Покрајинска влада вртић у Шимановцима би требало да буде завршен до краја ове године. Нови објекат од 1700 квадрата решиће проблем многим запосленим родитељиима, не само из Шимановаца, већ и из осталих насеља наше општине који су запослени у Шимановцима и који децу желе да упишу у месту где раде. У нашој општини су протеклих година значајна средства уложена у обнову објеката образовних установа, а вртић у Шимановцима је тренутно једини у којем постоји листа чекања за упис деце. Када нови објекат буде завршен, у потпуности ћемо укинути листе чекања“ – изјавио је Трбовић.

Покрајинска влада издвојила је укупно 3.9 милијарди динара за финансирање и суфинансирање пројеката у областима водопривреде и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, енергетске ефикасности, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта. Реч је о пројектима који се реализују преко конкурса Управе за капитална улагања Војводине.

„Први у Србији, доделом уговора за реализацију важних инфраструктурних пројеката, започињемо нови инвестициони циклус. Током ове године завршићемо реализацију великих пројеката које смо започели ранијих година, као што је реконструкција Народног позоришта у Суботици, и све оне пројекте које смо наследили недовршене. Заједно са локалним самоуправама радићемо на реализацији свих ових пројеката“ – изјавио је председник Мировић.

Уручивању уговора присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Извор: pecinci.org