Енигмате се окитиле медаљама

510

Почетком октобра у Коцељеви су одржани 21. Сусрети енигмата Србије, који су окупили 50 љубитеља емигмата како из Србије, тако и из Босне и Херцеговине и Хрватске. Из наше општине учествовала је трочлана екипа Енигматског клуба “Срем” из Пећинаца, који су освојили више медаља.

Како нам је рекао Владимир Шарић из Шимановаца, председник Енигматског савеза Србије, у конкуренцији 21. такмичара, Гордана Јовановић Шарић из Шимановаца освојила је златну медаљу на Првенству Србије у четвртом колу у састављању стихованих загонетки (Меморијал Николе Ч. Пешића), док је друго место и сребрна медаља припала Владимиру Шарићу, а треће место Мирославу Лазаревићу из Београда.

Такође, на Првенству Србије у решавању загонетки, у конкуренцији 25 такмичара, Владимир Шарић је освојио треће место и бронзану медаљу иза Небојше Драгомировића из Бања Луке и Радоја Рацановића из Градишке, док је Гордана заузела 6. место.

На такмичењу у састављању загонетки у другом колу (такмичење у састављању анаграма – „Меморијал Милана Милина“) Владимир Шарић је заузео треће место и освојио бронзану медаљу. У свеукупном пласману на Првенству Србије у састављању загонетки Владимир је освојио друго место и сребрну медаљу иза Зорана Радисављевића из Новог Сада.

У решавању ребуса у паровима Гордана и Владимир су освојили 5. место у конкуренцији десет парова.

Учешће члановима ЕК „Срем“ на 21. Сусретима енигмата Србије омогућили су Културни центар и Општина Пећинци.

pecinci.org