Бесплатна мамографија без здравствене књижице, без упута и без заказивања

970

Покретни мамограф ће од 24. октобра, у 12.00 часова, бити постављен у Шимановцима, на паркингу код Дома здравља, а мамографско снимање моћи ће да се обави бесплатно, без упута и без заказивања, само уз личну карту или неки други документ за идентификацију.

Сваког октобра се обележава Међународни месец борбе против рака дојке како би се подигла свест јавности о значају превенције и раног откривања болести.

Уколико се карцином дојке открије на време, у преко 90 одсто случајева, лечење има добру прогнозу. Рано откривање има изузетну важност, па је тако Покрајинска влада пре три године покренула пројекат „Прва мамографија“, с циљем да се женама у руралним срединама у Војводини омогући снимање покретним мамографом бесплатно, без упута и без заказивања.

Покретни мамограф ће од 24. октобра, у 12.00 часова, бити постављен у Шимановцима, на паркингу код Дома здравља, а мамографско снимање моћи ће да се обави само уз личну карту или неки други документ за идентификацију. Прегледи су намењени женама од 40 и више година, које нису у процесу лечења од тумора или рака дојке и које нису већ у процесу праћења од стране лекара.

Број снимања није ограничен и зависиће искључиво од броја заинтересованих жена, а по завршетку снимања у Шимановцима покретни мамограф ће бити постављен у Пећинцима, о чему ће јавност бити информисана путем сајта www.pecinci.org

pecinci.org