Екселенција у свету фотографије

451

Како би одала признање истакнутим уметницима из области фотографије, Међународна федерација фотографске уметности (FIAP) из Луксембурга установила је звања, рангирана по категоријама. Звање Уметник ФИАП-а (AFIAP) уметнички фотограф из Шимановаца Слободан Чавић стекао је прошле године и тиме испунио услове да 2022. године поднесе захтев за следеће звање – Екселенција ФИАП-а (Excellence FIAP). Захтев је поднет и – звање је већ потврђено!

Ово високо, престижно звање се додељује за постигнуте изузетне резултате фотографским уметницима чији су уметнички и технички квалитет и продукција радова потврђени учествовањем на међународним изложбама под патронатом ФИАП-а. Звање Екселенције ФИАП-а Слободану је званично додељено и објављено на страницама ФИАП-а 24. априла ове године, а биће уручено на свечаној скупштини Фотографског савеза Србије. А о томе шта за њега ово признање значи, Слободан Чавић каже:

“Признање је потврда уметничке вредности мог рада и круна досадашњих признања. Током неколико протеклих година био сам посебно ангажован на међународној фотографској сцени на више од 200 међународних изложби, на којима сам добио 250 награда.Због тога је звање екселенције у свету фотографије на неки начин логично или очекивано, али је ипак то за мене једно велико, лепо изненађење и мотив више да се и даље бавим уметничком фотографијом.”

pecinci org