Завршен турнир „Пеђа Гајић“

530

Завршен је још један меморијални хуманитарни турнир у малом фудбалу „Пеђа Гајић“ у Шимановцима, који је окупио 20 екипа, бројне љубитеље футсала и спонзоре уз покровитељство Општине Пећинци.

Током двонедељног такмичења, на теренима за мале спортове шимановачке основне школе, приказана је својеврсна хумана страна спорта, а како је рекао заменик председника Општине Зоран Војкић управо је то један од разлога зашто је пећиначка локална самоуправа од првог турнира покровитељ.

Он се захвалио организаторима турнира који предано већ шесту годину гаје сећање на трагично настрадалог Шимановчанина Пеђу Гајића уз, како је рекао, изузетно хуман чин прикупљања новчаних средстава за оне којима је помоћ потребна.

Организатори турнира „Пеђа Гајић“ сваке године донирају приход од турнира, а како су нам рекли, након одбијања свих трошкова, прикупљења средства биће уплаћена у хуманитарне сврхе.

Двонедељни турнир је, поред дружења, изнедрио и победнике који су освојили вредне награде. Прво место и 300 хиљада динара освојила је екипа Тим Вујичић, друго место и 140 хиљада динара освојила је екипа Лоринекс, док је треће место и 60 хиљада динара освојила екипа Ванила. Такође, проглашени су и најбољи играч турнира – Саша Стојановић (Тим Вујичић), најбољи голман – Далибор Лошић (Лоринекс), најбољи стрелац – Давид Писар (Озелењавање Савић), као и најатрактивнији играч – Добрица Ћирковић (Кондиције).

pecinci.org