Запажен успех ученице шимановачке школе

719

Пројекат „Енергија је свуда око нас“ реализује се на територији АП Војводине већ 12 година са циљем да се млади наведу на размишљање како да допринесу да се енергија ефикасније користи, да се загађење смањи и природа сачува од штетних утицаја.

У овом пројекту за 2021. годину учествовале су и две ученице Основне школе „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца – ученица шестог разреда Маша Ђорђевић учествовала је на литерарном, а ученица другог разреда Ива Миличевић на ликовном конкурсу на тему Обновљиви извори енергије. Резултати нису изостали, а Маша Ђорђевић је освојила прву награду за основне школе са песмом „Опланети се“.

Како нам је рекла помоћница директора шимановачке основне школе Милана Падежанин, ова школа већ годинама реализује бројне еколошке пројекте.

„Маша учествује у свим еколошким пројектима наше школе и поносни смо на успех који је постигла. Ове године учествује у пројекту „За чистије и зеленије школе“ и члан је школског тима „Акаденије за природу“, а наградом коју је освојила скренула је пажњу јавности на бројне активности које ученици наше школе, под менторством својих наставника, реализују у циљу подизања свести о значају очувања животне средине“ – рекла је Падежанин.

Пројекат „Енергија је свуда око нас“ за основне и средње школе реализују Центар за развој и примену науке, технологије и информатике и Савез информатичара Војводине, уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и факултета Фимек.

pecinci.org