Загушена канализација у Шимановцима!

798

Загушење канализације може довести до заразе

Јучерашње загушење црпне станице у Голубиначкој улици у Шимановцима довело је до застоја у функционисању канализационе мреже у овом насељу, што је поново указало на сталан проблем бацања комуналног отпада у канализациону мрежу од стране неодговорних корисника.

У ЈКП „Водовод и канализација“ кажу да је од почетка ванредног стања повећана количина недозвољеног комуналног отпада у канализацији, а да екипе ЈКП ВИК током отклањања хаварија на црпним станицама, поред већ уобичајених влажних марамица, хигијенских уложака, пластике, платна, угља, пластичних кеса, вате, жица и лименки, сада у загушеним црпним пумпама проналазе и маске и рукавице.

„Загушење црпних пумпи комунални отпадом доводи до изливања канализационог отпада, што у комбинацији са све вишим дневним температурама може да буде извор заразе. Због тога још једном упозоравамо кориснике наших услуга да се понашају одговорно и да комунални отпад не бацају у канализацију, тим пре што за такво понашање нема никаквог оправдања, јер и у време ванредног стања услуга одношења комуналног отпада функционише према устаљеном распореду у свим насељима пећиначке општине“ – изјавио је директор ЈКП „Водовод и канализација“ Драгољуб Војкић.

Он је рекао и да се загушења на канализационој мрежи најчешће догађају у Шимановцима, посебно на цррпним станицама у Голубиначкој и Дечкој улици, и на Новом насељу.