Весело и распевано у пећиначком КЦ

93

У Културном центру Пећинци по 13. пут одржан је традиционални дечји музички фестивал „Мини Тини фест“, на којем су наступили ученици све три основне школе са територије пећиначке општине.

Јубиларну годину, у којој слави четири деценије рада, Културни центар полако приводи крају у веселој и распеваној фестивалској атмосфери, а директор ове установе Јован Деврња свечано је отворио 13. Мини Тини фест.

Као и сваке године, организатор овог традиционалног дечјег фестивала је пећиначки Културни центар, генерални покровитељ је Општина Пећинци, а уметнички директор композитор Јован Адамов.

Програм је, као и увек занимљиво и весело, водио Миња Субота – „Поново смо заједно на 13. Мини Тини фесту у вашем дивном месту“, почео је он, и најавио првог учесника.

Наступили су:

У мини категорији наступили су ученици до 5. разреда основне школе: Душица Тепша, ученица 5. разреда ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци, сјајном интерпретацијом песме „Хиљаду радости“; Андријана Томановић, ученица 3. разреда ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци, са песмом „Мајмун и огледало“; Лена Вељанчић, ученица 5. разреда ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Ашање са песмом „ Распуст“ и Јана Симичић, ученица 2. разреда из Брестача која је отпевала песму „Више нисам мало дете“.

Као и обично, било је више интерпретатора у Тини категорији, од 6. до 8. разреда. Наступили су Ивана Јовановић, ученица 8. разреда из Карловчића са песмом „Тинејџерске муке“, Јован Бабић, ученик 6. разреда из Пећинаца са песмом „Моја тајна“ , Сара Крстић, ученица 8. разреда из Шимановаца са песмом „Топло хладно“, Анђела Стефановић, ученица 7. разреда из Ашање, која је отпевала песму „Прва журка“, Ивона Лазаревић, ученица 6. разреда из Пећинаца са песмом „Пиши ми“, Теа Брдар, шестак из Карловчића са песмом „ Клавир и гитара“, Максим Лукач, ученик 6. разреда из Купинова са песмом „Баш је лепа Милица“.

Дајана Илић, ученица 6. разреда из Ашање отпевала је песму „Сила ником није мила“ а Андријана Кукучка, њена вршњакиња из Шимановаца песму „Шта се са мном то дешава“. Милана Великић, ученица 6. разреда из Пећинаца отпевала је песму „Ко чоколада“, а Теодора Војиновић, осмакиња из Шимановаца песму „Фолираш“. Дуња Срдић, ученица 6. разреда из Пећинаца обрадовала је публику песмом „Ноћ лептира и вила“.

Сви солисти имали су сценску подршку гимнастичара, плесача и пратећих вокала тако да се на сцени те вечери нашло скоро 80 учесника.

Жири:

Стручни жири, кога су чинили Јован Адамов, Ладо Леш и Марина Адамов Стојадиновић, имали су тежак задатак да од одличних младих певача одаберу оне најбоље и доделе им награде.

У Мини категорији, посебне награде добили су Александра Костић и Јана Симичић, трећу награду освојила је Лена Вељанчић, другу награду Душица Тепша а прву награду Андријана Томасовић.

У Тини категорији, посебне награде добили су Максим Лучак, Сара Крстић и Јован Бабић. Трећу награду делили су Дуња Срдић, Наталија Стевановић и Андријана Кукучка, другу награду освојиле су Ивона Лазаревић и Милана Великић, а прву награду заслужено је добила Теодора Војиновић.

Извор: pecinci.org