Велико интересовање за вакцину

1005

Тим за вакцинацију Дома здравља „Др Драган Фундук“ Пећинци јуче је вршио вакцинацију грађана у месној амбуланти у Шимановцима, а грађани нису имали обавезу да се пријаве путем портала еУправа.

Како нам је рекла директорка Дома здравља Дубравка Цветковић Мићић, одзив грађана је био преко очекивања.

„Успели смо да вакцинишемо 66 грађана Шимановаца, што је отприлике половина оних који су показали жељу да се вакцинишу. Грађанима које нисмо успели да вакцинишемо узели смо податке и када будемо имали нову количину такозваних слободних доза вакцине позваћемо их да се вакцинишу“ – рекла је Цветковић Мићић и додала да је у плану организовање вакцинације без заказивања и у осталим насељима пећиначке општине, али да ће распоред вакцинације зависити од брзине испоруке и количине слободних вакцина.

Грађани Шимановаца слободну вакцинацију су оценили као добар потез, а како нам је рекао један од вакцинисаних Шимановчана, Горан Чавић, до сада се није пријавио за вакцинацију, јер није био сигуран да би у заказано време могао да се одазове због обавеза на послу.

“Овако ми је било једноставније. Видим да су се многи одлучили да се вакцинишу данас, јер им је тако једноставније“ – рекао нам је Горан Чавић и додао да је сигуран да ће вакцинација подићи имунитет становништва.

Према објављеном распореду вакцинација без заказивања ће се у понедељак, 12. априла, вршити у месној амбуланти у Купинову, од 13.00 до 16.00 часова, а када стигну нове количине слободних вакцина биће благовремено објављен распоред за остала насеља.

Наставља се и вакцинација грађана који су се пријавили за вакцинацију преко портала еУправа и путем телефона 0800 222 334, а Дубравка Цветковић Мићић је упутила апел свим грађанима који су у могућности да наставе да се за вакцинацију пријављују редовним путем, јер је то најсигурнији начин да дођу до своје дозе вакцине.

pecinci.org