Ванредна ситуација

1259
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци је на данашњем заседању донео одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији пећиначке општине, због наглог повећања броја заражених корона вирусом.

У последњих 24 часа у општини Пећинци је потврђено још 13 случајева инфекције корона вирусом, а укупан број активних случајева попео се на 73.

Како је саопштено на данашњем заседању Штаба, од уторка, 24. новембра, на снагу ступају нове противепидемијске мере, које је усвојила Влада Републике Србије:

– Скраћење радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.

– Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуЉудски контакти.

– Забрана свих јавних окупЉања с присуством више од 5 (пет) особа у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 м² по особи).

– Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

– Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

– Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Наведене мере су орочене на период од 10 дана и биће изнова размотрене у складу у са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

pecinci.org