„Тира“ – Увоз смањен за 50 одсто

574

Компанија Тира д.о.о, која се бави директним увозом сировина, љуштењем, селектирањем, печењем и паковањем, основана је 2009. године, а у Шимановцима послује од 2016. године. На преко 4000 квадрата налази се савремено опремљен складишни простор и управна зграда.

Са радом и плановима компаније Тира јуче се упознао и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, а према речима власника компаније Љубана Поповића ова фирма планира да прошири своје капацитете.

„Пре две године преселили смо се у Шимановце, пре свега зато што смо добили оно што смо тражили: плац на предивном месту са свом пратећом инфраструктуром. Изузетно је важно да смо и све дозволе добили у једном врло коректном року, што нам је омогућило да почнемо на време да градимо објекте. У року од шест месеци завршили смо градњу и почели са радом. Тренутно имамо 35 стално запослених радника, а планирамо да се проширимо, па ће са новим објектом бити потребе за новим кадровима“ – рекао је Поповић.

У оквиру компаније Тира постоји више одељења – једна је за дораду сировина, док је у другом одељењу увоз сировина из целог света, која се пече, пакује и пласира на наше тржиште. Међутим, велики део сировина компанија налази и на територији пећиначке општине.

„Смањили смо увоз за скоро 50 одсто, што нам доста значи. Са произвођачима имамо уговорену производњу, а цену одређује тржиште и ту не можемо пуно да утичемо. Углавном од произвођача са територије ваше општине купујемо сунцокрет, лешник, кукуруз кокичар, бундевску голицу, пшеницу белију и бели кукуруз, а наша дугогодишња сарадња потврђује да су задовољни и они, али и ми“ – додао је Поповић.

Председник Жељко Трбовић је након посете изјавио да су за општину Пећинци изузетно значајни инвеститори који не доносе само нова радна места, већ са доласком у општину Пећинци кроз повезивање са малим локалним привредницима покрећу додатне привредне активности.

„То што компанија Тира остварује све значајнију сарадњу са локалним пољопривредним произвођачима, чини ово повезивање још значајније, јер би више оваквих компанија унапредило и развој пољопривредне производње у нашој општини“ – изјавио је председник Трбовић.

Извор: pecinci.org