Ублажене мере

603
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

У општини Пећинци нису потврђени нови случајеви инфекције вирусом COVID-19, а у складу са стабилизацијом епидемиолошке ситуације Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци донео је одлуке којима се ублажавају прописане мере заштите од ширења заразе.

Одлуком Штаба радно време угоститељских, трговинских и занатских објеката, и објеката за приређивање игара на срећу и забавних игара је поново до 24.00 часа радним даном и до 01.00 часова викендом, као у нормалним условима, уз обавезно поштовање мера које се односе на максималан број лица у објекту, ношење заштитних маски, поштовање физичке дистанце и употребу дезинфекционих средстава, а у угоститељским објектима забрањена је жива музика и у затвореном и у отвореном делу објекта.

Теретанама, фитнес центрима, спортским салама и сличним објектима у којима се одвијају спортске активности поново је дозвољен рад уз ношење заштитних маски, редовно проветравање и дезинфекцију простора и поштовање дистанце, док је организација утакмица дозвољена, али без присуства публике.

Ипак, бројне мере за спречавање ширења инфекције остају на снази, па је тако и даље забрањено организовање прослава сеоских слава и вашара, постављање забавних паркова, лицидера и уличних продаваца играчака, као и организовање свих осталих забавних садржаја који подразумевају окупљање деце, младих али и одраслих. На снази је и забрана рада свечаних сала, организовања свадби, свих врста прослава и свечаности, као и организовања манифестација и концерата.

Из Штаба за ванредне ситуације још једном су позвали грађане да буду одговорни и да поштују кључне мере заштите – ношење маске у свим затвореним просторима, као и у отвореним просторима у којима је немогуће обезбедити дистанцу од два метра, да се придржавају прописане физичке дистанце и да редовно перу и дезинфикују руке.

pecinci.org