У понедељак два филма

367

Културни центар Пећинци припремио је за понедељак, 28. октобар, две пројекције за филмске сладокусце.

Дизнијев „Краљ Лавова“ у режији Џона Фавроа води нас поново у афричке саване, оживљавајући добро познату причу о рођењу будућег краја коришћењем нових и смелих визуелних ефеката. Иако, нова ливе ацтион верзија има озбиљнији тон од цртаћа, и даље се певуши “Цирцле оф Лифе” уз старе ликове. Симба обожава свог оца, краља Муфасу и срчано прихвата своју краљевску судбину. Али, не радују се сви у краљевству рођењу новог младунчета. Скар, Муфасин брат и до тог тренутка наследник престола, има друге планове.

Међу фантастичним глумцима који су позајмили гласове налазе се и Доналд Гловер (Никола Шурбановић) као Симба, Бијонсе Ноулс Картер (Андријана Оливерић) као Нала, Џејмс Ерл Џонс (Владан Живковић) као Муфаса, Чуител Еџиофор (Драган Вујић Вујке) као Скар, Сет Роген (Марко Гверо) као Пумба и Били Ајхнер (Милан Антонић) као Тимон.

Пројекција филма, који се приказује у синхронизованој верзији, заказана је за понедељак, 28. октобар у 17.00 часова, а цена улазнице је 250,00 динара.

Пети наставак популарног серијала “Војна академија” прати наше омиљене јунаке који овога пута пролазе кроз нове животне изазове, од пословних, попут капетана Данијела Стошића који покушава да се врати старој љубави – летењу, борбе за опстанак везе Роксанде и Васиљевића, али и борбе за потомство Саше и Клисуре. Пратимо и авантуре младих потпоручника који се труде да преживе у дивљини, на обуци за специјалну јединицу, када на тест издржљивости долазе њихова пријатељства и љубавне везе.

Режију потписује Дејан Зечевић по сценарију Жељка Хубача и Зорице Петровић, а главне улоге у филму тумаче Бојан Перић, Нина Јанковић, Јелисавета Орашанин Теодосић, Милош Тимотијевић, Славен Дошло, Андреа Ржаничанин, Ваја Дујовић, Анђела Јовановић, Вучић Перовић, Виктор Савић, Ђорђе Стојковић, Миодраг Драгичевић, Јован Јовановић, Давор Голубовић, Иван Михаиловић, Драгана Дабовић и други.

Пројекција филма “Војна академија 5” заказана је за понедељак, 28. октобар, у 19.30 часова, а цена улазнице је 250,00 динара.

извор пећинци.орг