У Црвени крст стигло још топле одеће

302

Чланице Удружења жена “Шимановчанке”, поред редовних активности, познате су и по својим хуманитарним акцијама, те су се тако одазвале и апелу пећиначког Црвеног крста и у петак испоручиле знатну количину коришћене одеће и обуће за кориснике ове установе.

Како нам је рекла Гордана Коњевић, секретар Црвеног крста Пећинци, Шимановчанке су једне од редовнијих удружења са територије наше општине које им испоручују половну гардеробу.

“Овај пут Шимановчанке су испоручиле 30 кутија коришћене одеће и обуће, уредно сложене и чисте. У питању је велика количина претежно јесење и зимске гардеробе, доста јакни и капута за одрасле, али и за децу школског узраста, што је нама најпотребније. Такође, прикупиле су доста ствари за бебе, као и опреме за кревеце, а с обзиром да је било јако пуно кутија које је требало пребацити у наше просторије, у помоћ су нам притекли и припадници Полицијске станице из Пећинаца. Нама заиста пуно значи сваки хумани гест и радује нас када видимо да су наши суграђани сложни око једног циља, а то је да се помогне ономе коме је најпотребније” – рекла је Коњевић и додала да је и даље Црвеном крсту потребна јесења и зимска гардероба за децу предшколског и раношколског узраста.

Извор: пећинци.орг