Товарник домаћин Сабора песме и лепоте

120

Сабор песме и лепоте Србије биће одржан у петак, 6. септембра, од 18.00 часова, у спортској хали у Доњем Товарнику. На манифестацији која афирмише младе уметнике који школују свој глас и музичке врлине на темељима српске народне традиције, за награду ће се такмичити осам младих певача, од тога половина из наше општине, који ће, уз пратњу професионалног оркестра, интерпретирати познате народне песме, а оцењиваће их жири састављен од музичких ауторитета из музичке продукције Радио Београда.

Такмичари ће имати шансу да се пласирају на финално вече Сабора песме и лепоте Србије, које ће бити одржано 26. септембра у Богатићу.

Паралелно са избором најбољих певача, одвијаће се и избор најлепших девојака и најлепших парова у народној ношњи. За титулу најлепших, по оцени жирија састављеног од истакнутих стручњака из области музике и фолклора у Србији, надметаће се 12 девојака и 8 мешовитих парова, сви из општине Пећинци.

Организатори Сабора су Културно-просветна заједница Србије, Удружење културних стваралаца Србије „Завичај“ и Месна заједница Доњи Товарник, а генерални покровитељ је Општина Пећинци.

Савет Месне заједнице Доњи Товарник позива све љубитеље квалитетне народне музике и традиционалне лепоте да у петак дођу у спортску халу и пруже подршку домаћим такмичарима.

Извор: pecinci.org