Топла гардероба стигла из Шимановаца

336

У просторије пећиначког Црвеног крста јуче је пристигла нова количина коришћене гардеробе, коју су испоручиле чланице Удружења жена “Шимановчанке”. По речима Гордане Коњевић, секретара Црвеног крста Пећинци, чланице овог удружења редовне су у прикупљању коришћене одеће и обуће, а свака два месеца је испоручују, што је у складу и са потребама Црвеног крста.

Јучерашња испорука садржи највише топле зимске одеће за све узрасте. Преко 15 кутија и 10 џакова пуних одеће и обуће, највише ће обрадовати децу школског узраста, али има доста гардеробе и старије. Такође, Шимановчанке увек прикупе и одећу за бебе, а овај пут су донеле и шеталицу, колица и носиљку за бебе.

“Заиста смо захвалне оним нашим суграђанима који нас редовно позивају и доносе у наше просторије половну одећу и обућу, као и свима који нам помажу приликом испоруке у Црвени крст” – рекла је Душица Милошевић председница Шимановчанки, и додала да се акција прикупљања наставља и да свако ко жели може да донира коришћену гардеробу удружењу, да је бацају поред контејнера, јер увек има неко коме је топла одећа потребна, посебно родитељима са малом децом.

Извор pecinci.org