Спорт за дане сеоске славе

245

Поводом обележавања сеоске славе у Шимановцима, у суботу је организовано низ занимљивих спортских догађаја. Дан су отворили шахисти, а први потез повукао је заменик председника Општине Пећинци Зоран Војкић.

Најпре је одигран екипни турнир у шаху, на којем је су учествовале четири екипе. Пласман:

  1. Шимановци 1 9 (8,5),
  2. Деч 6 (6,5),
  3. Шимановци 2 3(5,5) и
  4. Доњи Срем без меч – бодова (3,5 поена).
    На брзопотезном турниру, у конкуренцији 14 играча, победио је Спасо Ристивојевић са 12,5 поена из 13 партија. Учинак престалих шахиста: Дејан Живановић 12, Живко Петровић 11, Славиша Спасић 10, Лазар Бабић 8, Слободан Ђурђевић 7, Зоран Вуков 6, Радован Васић 5,5, Божидар Јовановић 5, Лазар Ћирковић 4,5, Војислав Поповић 4, Слободан Арсенијевић 1,5, Драган Бјековић и Петар Петровић по 1 поен.

Потом је на помоћном терену Фудбалског клуба „Хајдук 1932“, организиван Меморијални турнир „Стефан Јевтић“, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, а турнир су пратили и заменик Зоран Војкић и директор Јавне установе „Спортски центар“ Томислав Ћирковић. На турниру је учествовало 6 екипа школа фудбала (играчи 2009. годишта), а најуспешнија је била ШК Хајдук 1932, која је у финалу победила ШФ Фрушкаћ из Руме после извођења пебала 3:2 (у регуларном делу је било 0:0). У утакмици за 3. место, Борац (Прогар) – Слобода (Доњи Товарник) 1:1, пеналима 4:2; за 5. место, Доњи Срем 2015 (Пећинци) – Слога (Крњешевци) 3:0.

Другог дана шимановачке славе били су активни и ловци. У класичној шицари победио је Горан Николић из Петровчића, испред Милоша Пушкара из Шимановаца, Горана Недића из Угриноваца и других. Пријатељску утакмицу одиграли су и најстарији фудбалери (ветерани) Хајдука 1932 и Јединства из Сурчина. Домаћин је победио 9:5, иако је после првог полувремена резултат био 1:4.

Суботу вече зачинили су чланови Спортског клуба „Топ Форма“ из Шимановаца, који су се током сат времена на летњој позорници у парку, представили шимановачкој публици, заједно са Теодором Радосављевић која је песмом употпунила вече.

Извор pecinci.org