Скраћено радно време угоститеља и трговина

652

Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци донео је на данашњој седници одлуку о скраћењу радног времена због увођења полицијског часа у периоду од 20.00 до 5.00 часова. Према новој одлуци радно време угоститељских објеката је ограничено до 17.00 часова, док је радно време продавница робе широке потрошње и прехрамбених производа, као и месница и пекарских радњи ограничено до 19.00 часова.

Наредбом је прецизирано и да се ограничава окупљање грађана на јавним, отвореним и затвореним просторима, тако да дистанца између лица мора бити најмање 2 метра, као и да на површини од 4 м² неможе бити више од једног лица, а испред објекта назначити укупан број лица која могу истовремено боравити унутар простора.

Данас је донета и одлука о забрани организовања вашара и обележавања сеоских слава, чиме је употпуњена раније донета одлука о забрани организовања свих спортских такмичења, као и организовања културних, туристичких и спортских манифестација.

Како би се сузбила могућност појаве и ширења корона вируса на територији општине Пећинци донета је одлука о забрани уличне продаје воћа, поврћа, робе широке потрошње, гардеробе, огрева и друге робе, као и улични откуп секундарних сировина.

извор pecinci.org