Шимановчанке прославиле 18 година

704

Удружење жена “Шимановчанке” из Шимановаца недавно је прославило 18 година постојања и активног рада. Како нам је рекла председница Удружења Душица Милошевић, “Шимановчанке” су се на самом почетку бавиле пре свега хуманитарним радом, који је и данас једна од значајнијих активности Удружења.

“У последње време смо препознатљиви по акцијама прикупљања половне одеће и обуће, коју редовно испоручујемо Црвеном крсту Пећинци како би стигла до оних којима је најпотребнија. Учествујемо и у хуманитарним акцијама других организација. У последњих неколико година своје активности смо проширили на израду сувенира и припремање зимнице, по чему такође постајемо препознатљиви. Редовни смо учесници општинских културних и туристичких манифестација, а своју општину и своје насеље представљамо и на манифестацијама широм Србије. Тренутно имамо 15 чланица и број чланица се повећава, што показује да расте интересовање жена за рад нашег Удружења. Доласком нових чланица долазе и нове идеје, тако да у наредном периоду очекујемо реализацију нових пројеката, као и успешнији рад у досадашњим активностима” – изјавила је Милошевић.

За догогодишњи континуиран рад на прикупљању половне гардеробе Удружење жена “Шимановчанке” је 2018. године награђено Плакетом за хуманост Општине Пећинци.

pecincio.org