Шимановчанкама признање за најлепше декорисан штанд

225

Удружење жена „Шимановчанке“ наступило је током претходног викемда на две манифестације. На 40. Вишњићевим данима, одржаним у селу Вишњићеву где почивају мошти највећег српског гуслара, Шимановчанке су биле једино удружење жена из наше општине, док су на 3. Крофнијади у Јакову представљале пећиначку општину заједно са удружењима жена „Сунчев цвет“ из Доњег Товарника и „Огарчанке“ из Огара.

По речима председнице „Шимановчанки“ Душице Милошевић, иако Крофнијада у организацији искусних домаћица из Удружења жена „Јаковке“ ове године није била такмичарског карактера, „Шимановчанке“ су се ипак окитиле једнимм вредним признањем.

„Специјални гост Крофнијаде био је песник Стеван Кораћ, који је удружењима жена са најлепше декорисаним штандовима уручио на поклон своју књигу „У башти увелог цвећа“. По његовој оцени најлепше декорисан је био штанд нашег удружења, други најлепши штанд поставило је Удружење жена „Сурчинке“ из Сурчина, а трећи Удружење грађана „Рузмарин“ из Голубинаца“ – рекла нам је Душица Милошевић.

извор pecinci.org