Шимановчани прославили Светог Саву

812

Прослава Светог Саве Првог архиепископа српског отпочела је светом Литургијом у храму Преноса моштију светог оца Николаја са почетком у 09,00 сати. Служио је парох протојереј-ставрофор Жељко Кретић. У светом храму  и није било много присутних, али опет довољно да се прослави највећи светионик из нашег рода српског. На крају су освећени славски колачи и жита које су припремили Црквени кумови: породице Вељка Мандића, Драгана Ерића, Жељка Ћирковића и Немање Мандића. Припремљено је и послужење за све присутне у светом храму, наравно посно како приличи данашњем дану.  Поменути кумови су се прихватили и за следећу годину кумства при нашем светом храму.

И у шимановачкој основној школи „Душан Јерковић Уча“ ове године је скромније и уз присуство мањег броја наставног особља и запослених у школи прослављена школска слава Свети Сава. Освештан и пресечен је славски колач и освећено славско жито, без присуства свих запослених и деце како је то до сада била пракса, а надамо се да ће бити и убудуће. Са својим свештеником колач су преломили, директорица школе Снежана Станковић и председник Месне заједнице Александар Мандић као представник Месне заједнице која је прихватила кумство школи шимановачкој.

Припремљен је и посни ручак за присутне јер је ове године празник Светог Саве у среду. За време ручка поштен је кратки филм, програм који су спремили ученици наше школе за сам дан школске славе.

Молимо се нашем Светом Сави да следећу а и сваку наредну годину прославимо свог заштитника како смо годинама уназад прослављали. Како је то изгледало можете погледати на фотографијама.