Шимановчани прославили славу Црквеног одбора

731

Благословом Епископа сремског Василија, Црквени Одбор у Шимановцима узео је за свог заштитника празник Рођења Пресвете Богородице – Мала Госпојина.  И ове године званично се прославља слава Црквеног Одбора. Свету Литургију служио је протојереј – ставрофор Жељко Кретић парох Шимановачки. На светој Литургији поред присутног верног народа били су активни чланови Црквеног Одбора, као и њих неколико који су били чланови ранијих година. Позвани су сви. Који су могли дошли су. По завршеној светој Литургији освећен је славски колач и славско жито које је као и до сада припремио председник Јовица Војкић. На крају смо служили помен за све преминуле чланове наше заједнице.

Прота Жељко је у својој беседи поред казивања о значају Богородице за наше спасење, захвалио свим члановима Црквеног одбора, како активним тако и оним из ранијих сазива на заједничком труду око нашег светог Храма. „Сва ова лепота коју данас имамо је захваљујући труду и раду свих нас који смо руководили овом Црквеном општином. Па и поменом да се сетимо оних који су нас напустили а дали су свој допринос да наш храм, порта и околина изгледа овако како изгледа.“ рекао је прота у својој беседи.

У храму је било послужење за све присутне које је спремио председник а за активне и бивше чланове као и госте приређен је ручак у сали парохијског дома. Надамо се следеће године још већој посети.