Шетња до школе

592

Стварање здравих навика код деце један је од циљева наставног особља Основне школе “Душан Јерковић Уча” из Шимановаца. Почетак априла и леп сунчан дан ученици нижих разреда у матичној и подручној школи у Карловчићу искористили су заједно са својим учитељицама да се забаве заједничком шетњом до школе. Како су нам рекли у овој школи циљ шетње је био да се деца подстакну на више активности јер је ходање један од најбољих одлика вежбања, није тешко, а истовремено подстиче децу да развијају здраве, активне навике које могу трајати цео живот.

Школски педагог Татјана Лазић сматра да је шетња свакако леп начин да деца проведу заједно један део својих рута од куће до школе са другарима из различитих одељења и разреда, као и са својим учитељицама.

“Ово је активност коју спроводимо бар једном у току месеца. Циљ овог дана био је подизање свести и подршка здравственим и еколошким предностима редовног ходања до школе. Детету треба барем 60 минута дневно физичке активности. Доказано је и да деца која раде неки облик вежбања, посебно шетњу пре школе, имају боље резултате у току рада на часовима, јер долазе освежена и спремна за учење. Осим тога, циљ нам је био и мање вожње аутомобилима ради смањења броја возила око школе, а самим тим и смањење емисије угљеника из празних аутомобила” – казала је Лазић.

pecinci.org