Савез донирао нову опрему за дечје игралиште

597

Протеклог викенда, Спортски савез „Развој спортова“ донирао је за дечје игралиште „Пеђа Гајић“ у Шимановцима, у Катанић сокаку, лопте и мреже за голове. Шимановачки малишани су искористили суботњи да за дружење са представницима Општине Пећинци, Савета месне заједнице Шимановци, шимановачке основне школе.

Том приликом Милан Ђокић, секретар Спортског савеза „Развој спортова“ рекао је да се ова организација заједно са Општином Пећинци труди, да поред донирања спортске опреме, редовно одржава сва дечја игралишта на територији пећиначке општине.

„Све недостатке евидентирамо и у најкраћем року, у договору са фирмама са којима имамо одличну сарадњу, отклањамо. Оштећени реквизити се поправљају или мењају. Дрвене конструкције замењују се са металним, које боље подносе све временске услове. На овом игралишту све справе је поставио Развој спортова, у сарадњи са Општином Пећинци. Дакле, покушавамо сва игралишта у општини да опремимо са новим справама и реквизитима, водећи највише рачуна о дечјој безбедности“ – рекао нам је Ђокић.

Један од иницијатора изградње дечјег игралишта, пре пет година, у знак сећања на Пеђу Гајића, који је трагично настрадао 9. јула 2017. године, у 26 години живота, био је и Александар Мандић, председник Савета МЗ Шимановци.

„На овом месту некада је била депонија, неуређен простор. Од једне такве површине направили смо дечје игралиште, кутак, где ће се окупљати како деца, тако и њихови родитељи, деке и баке који ће се у хладу дрвећа одмарати. То свакако не би било могуће без сарадње Општине Пећинци, МЗ Шимановци, Спортског савеза и јавних предузећа, родитеља и деце. Стално се трудимо да унапредимо садржаје и одржавамо игралиште. Драго нам је да се све више јављају и привредници, који желе да донирају опрему“ – изјавио је Мандић.

Бројне шимановачке компаније до сада су показале висок ниво друштвене одговорности, а млади Виктор Драгичевић, који је почасни председник Дечјег игралишта „Пеђа Гајић“, захвалио се свима који су помогли да ово дечје игралиште данас изгледа лепо, функционално и безбедно.

„У име породице Гајић и деце, која свакодневно долазе на ово место да се играју и уживају и где започињу нова пријатељства и љубави, захваљујемо се Општини Пећинци, Месној заједници Шимановци, Спортском савезу „Развој спортова“ и Удружењу жена Шимановчанке што су нам изашли у сусрет и омогућили да наше игралиште засија правим сјајем. У име свих нас, позивамо све оне који долазе на игралиште, да воде рачуна о њему, јер тиме чувамо успомену на нашег Пеђу Гајића“ – казао је Драгићевић.

Уручењу донације присуствовала је и директорица ОШ „Душан Јерковић Уча“ Живка Михић, која је том приликом истакла значај заједништва, јер како је рекла једни без других не можемо.

Удружење жена „Шимановчанке“ потрудиле су се да овај догађај не прође без слатких и сланих посластица за децу.

pecinci.org