Реконструкција пута Шимановци – Ашања

593

Након састанка министар Момировић је изјавио да Пећинци нису велика општина, али да су јако значајни из угла привреде, јер су у ову општину у претходном периоду дошле велике инвестиције.

„Велика фреквенција камиона је одређене путеве заиста девастирала и ми смо договорили, у неким реалним оквирима, како можемо да их реконструишемо ове и следеће године.Направили смо програм уз помоћ председника општине и локалне самоуправе. Договорили смо се да најугроженији пут реконструишемо пола ове, а пола следеће године. Ја нисам желео да дођем овде да дам велика обећања која неће резултирати резултатима. Мислим да смо направили један оптимум шта ми као Министарство можемо да урадимо и дали смо обећање да ћемо то извршити. Уверен сам да ће грађани видети да ћемо чим прођу снегови, у наредних неколико месеци извести те радове“ – рекао је министар Момировић.

Председник Ђокић се захвалио министру Момировићу што је нашао времена да се у директном разговору пронађе решење за проблем који грађане општине Пећинци мучи већ годинама.

„Већ на пролеће решићемо деоницу пута од Ашање до Преке калдрме, а већ идуће године решићемо други део овог пута – од Преке калдрме до Шимановаца. То је најгори део пута који тренутно имамо у општини Пећинци“ – изјавио је председник Ђокић и нагласио да је реконструкција ове путне деонице приоритет пећиначке локалне самоуправе када је реч о улагањима у путну инфраструктуру

pecinci.org